Folkeuniversitetet tilbyder 3 fyraftensmøder i marts måned 2020 med fokus på vinens fantastiske historie.
Ny vin på gamle flasker og gammel vin på nye flasker. Hør om vinens lange historie, om produktionsmetoder, tradition og fornyelse. Og lær mere om bl.a. toscansk og fransk vin.
Oplægsholdere er cand.mag., vinexpert René Langdahl (Vinakademiet og Gastro), vinexpert André Devald (Vinavisen) og ph.d. Tønnes Bekker-Nielsen (SDU).
Alle 3 dage byder på smagsprøver på udvalgte vine.
Mere om arrangementet
Ny vin på gamle flasker og gammel vin på nye flasker. Hør om vinens lange historie, om produktionsmetoder, tradition og fornyelse. Lær mere om især toscansk og fransk vin på dette kursus.
Vinens historie er tæt knyttet til historien om landbrug, kultur, civilisation og madkunst. De ædle dråber har spillet en fremtrædende rolle igennem historie og litteratur. Se blot til Bibelen, hvor Jesus gør vand til vin. Der findes stadig vine, som laves som i gamle dage, men moderne vinfremstilling er i dag et helt andet sted end romerne og cisterciensermunkeordenen var.
Vi kommer omkring vin i Toscana – måske Italiens ædleste vinregion med en lang række verdenskendte appellationer, hvor historien vejer tungt, ja den tynger måske ligefrem, men giver også dybde. Hør om regionens vinhistorie, appellationernes tilbliven, deres op- og nedture, de moderne tiltag og områdernes image. Vi skal også se på tendenser i fransk vin og den historiske udvikling i fransk vinstil og vinkultur.
Fransk vin er ikke, hvad det var engang – den er meget bedre! Alligevel er landet under pres fra globale konkurrenter, vejret og ikke mindst de franske forbrugere.
Der serveres smagsprøver på god vin alle tre dage. Vinen er inkluderet i prisen.
Program
-
03.03.2020 kl. 17:00 – 18:45
Vin i historien
Tønnes Bekker-Nielsen, cand.mag., ph.d., dr.phil., Syddansk Universitet.
-
12.03.2020 kl. 17:00 – 18:45
Vin i Toscana
René Langdahl Jørgensen, cand.mag., vinexpert
-
19.03.2020 kl. 17:00 – 18:45
Fransk vin før og nu
André Devald, HA, HD, forfatter, vinexpert, underviser på Vinakademiet
Kilde: Folkeuniversitet