• Indsend nyhed
lørdag 13. august 2022
Aalborg Avis
 
 
 
 
 
 
 
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
No Result
View All Result
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
No Result
View All Result
Aalborg Avis
No Result
View All Result
RedaktionafRedaktion
18. februar 2020
in Nyheder
0
DELINGER
Share on FacebookShare on Twitter

Vinens historie: Kom til fyraftensmøde og lær om vin og vinens historie

 
 
 

Folkeuniversitetet tilbyder 3 fyraftensmøder i marts måned 2020 med fokus på vinens fantastiske historie.

Ny vin på gamle flasker og gammel vin på nye flasker. Hør om vinens lange historie, om produktionsmetoder, tradition og fornyelse. Og lær mere om bl.a. toscansk og fransk vin.

Oplægsholdere er cand.mag., vinexpert René Langdahl (Vinakademiet og Gastro), vinexpert André Devald (Vinavisen) og ph.d. Tønnes Bekker-Nielsen (SDU).

Alle 3 dage byder på smagsprøver på udvalgte vine.

 

Mere om arrangementet

Ny vin på gamle flasker og gammel vin på nye flasker. Hør om vinens lange historie, om produktionsmetoder, tradition og fornyelse. Lær mere om især toscansk og fransk vin på dette kursus.

Vinens historie er tæt knyttet til historien om landbrug, kultur, civilisation og madkunst. De ædle dråber har spillet en fremtrædende rolle igennem historie og litteratur. Se blot til Bibelen, hvor Jesus gør vand til vin. Der findes stadig vine, som laves som i gamle dage, men moderne vinfremstilling er i dag et helt andet sted end romerne og cisterciensermunkeordenen var.

Vi kommer omkring vin i Toscana – måske Italiens ædleste vinregion med en lang række verdenskendte appellationer, hvor historien vejer tungt, ja den tynger måske ligefrem, men giver også dybde. Hør om regionens vinhistorie, appellationernes tilbliven, deres op- og nedture, de moderne tiltag og områdernes image. Vi skal også se på tendenser i fransk vin og den historiske udvikling i fransk vinstil og vinkultur.

Fransk vin er ikke, hvad det var engang – den er meget bedre! Alligevel er landet under pres fra globale konkurrenter, vejret og ikke mindst de franske forbrugere.

Der serveres smagsprøver på god vin alle tre dage. Vinen er inkluderet i prisen.

Program

  • 03.03.2020 kl. 17:00 – 18:45

    Vin i historien

     Tønnes Bekker-Nielsen, cand.mag., ph.d., dr.phil., Syddansk Universitet.

  • 12.03.2020 kl. 17:00 – 18:45

    Vin i Toscana

     René Langdahl Jørgensen, cand.mag., vinexpert

  • 19.03.2020 kl. 17:00 – 18:45

    Fransk vin før og nu

     André Devald, HA, HD, forfatter, vinexpert, underviser på Vinakademiet

 

Startdato

Tirsdag d. 03.03.2020 kl. 17:00

Sted: 

Folkeuniversitetet, seminarrum, lokale C2-12
C. A. Olesens Gade 4, 2. sal
9000 Aalborg

Varighed: 3 gange

OBS: Inkl. smagsprøver på god vin alle tre dage

Pris: 425,00 kr.

TILMELD

Kilde: Folkeuniversitet

 
 
 
Next Post
Bedre energimærker sparer klimaet for enorme mængder CO2

Bedre energimærker sparer klimaet for enorme mængder CO2

Aalborg Avis

Navigation

  • Kontakt os
  • Bliv meddeler
  • Køb annoncering på Aalborg Avis
  • Rettigheder og copyright

Følg os

No Result
View All Result
  • 112
  • Aalborg Avis
  • Bliv meddeler
  • Det sker
  • Erhverv
  • Indsend nyhed
  • Køb annoncering på Aalborg Avis
  • Kontakt os
  • Nyheder
  • Rettigheder og copyright
  • Sport

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne hjemmeside giver du samtykke til, at cookies bruges.