Gasgrill er bedre for klimaet end kulgrill
Et engelsk studie viser, at en kulgrills gennemsnitlige klimaaftryk er næsten tre gange så stort som for gasgrill.
Med sommeren i sigte er det atter tid for mange familier til at tænde op i grillen. Man kan med fordel grille med gas, hvis man ønsker at nedbringe CO2-udledningen og samtidig forbedre miljøet og luftkvaliteten. Grilning med gas fremfor med kul er nemlig 3 gange mere klimavenligt.
Gasgrillen er blevet et stort hit hjemme i de danske haver til både hverdag og fest. Det skyldes især, at den er nem at tænde op og slukke igen efter brug. Det giver familier en hurtig, let og hyggelig måde at tilberede aftensmaden på.
Og den nemmeste løsning er faktisk også den mest miljørigtige.
– Netop den hurtige og effektive opvarmning giver nemlig en klimamæssig gevinst sammenlignet med kul, da man slipper for unødig spildvarme ved optænding og slukning. Et engelsk studie viser, at en kulgrills gennemsnitlige klimaaftryk på 998 kg CO2e er næsten tre gange så stort som for gasgrill på gennemsnitlig 349 kg CO2e.*”, siger Anne Sig Rosvall, der er gaskonsulent i brancheforeningen Drivkraft Danmark:
– Derudover har gas meget lave niveauer af partikler, NOx, svovl og sod. Det er ikke kun godt for klimaet, men også for miljøet og luftkvaliteten. De lave mængder af sod bevirker samtidig også, at grillen er nemmere at gøre rent. Det er i sidste ende også til gavn for miljø i form at sparet vand og sæbe.