• Indsend nyhed
onsdag 9. juli 2025
Aalborg Avis
 
 
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
No Result
View All Result
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
No Result
View All Result
Aalborg Avis
No Result
View All Result
Redaktionaf Redaktion
2. november 2020
in Nyheder
0
DELINGER
Share on FacebookShare on Twitter
Vegetardage i statens kantiner – hvad synes du?

Vegetardage i statens kantiner – hvad synes du?

 

Vegetardage i statens kantiner – hvad skal vi så spise?

Regeringen indfører to vegetardage om ugen i statens kantiner. Det betyder, at kødet er ude af menuen to gange om ugen – men hvad skal vi så spise? Det er vigtigt, at kunne spise sig mæt til frokost og så må maden også gerne smage godt.

I går kunne man i medierne læse, at 85.000 statsansatte fremover skal sige farvel til kødet to dage om ugen og goddag til vegetariske retter. En ny indkøbspolitik, gennemført af regeringen, skal hjælpe klimaet ved at skære ned på kødet. Indkøbspolitikken gælder i første omgang alle statsansatte, men kan senere bredes til også at omfatte selvejende institutioner som DSB, gymnasier og andre.

Hvad skal vi servere?

I køkkenerne tænkes der nu over, hvilke retter der skal serveres, og her spiller Fuldkornspartnerskabet ind med et par forslag til velsmagende og mættende retter. Fuldkorn kan tilberedes på et hav af måder, og er noget vi gerne må spise meget af. Anbefalingen i Danmark lyder på at spise mindst 75 gram fuldkorn om dagen. Samtidig er korn en klimavenlig fødevare.

Prøv en burger med bønnebøf!

Prøv en burger med bønnebøf. Man overraskes, når man smager bønnebøffens konsistens. Hvidløg, rødløg og persille er med til at styrke smagen i bønnebøffen. I selskab med avocado, lækkert tilbehør og en sprød fuldkornsbolle, er smagsoplevelsen sikret til frokost. Se opskriften her:

Eller hvad med en kikærtebøf med søde kartofler og spidskålssalat?

Opskriften på kikærtebøf med spidskålssalat er et andet forslag til vegetardagene i kantinen. Kikærtebøfferne indeholder søde kartofler, der er med til at give kikærtebøffen en rund smag. Spidskålssalaten udgør det sprøde element, med en dejlig hvidløgs yoghurtdressing og et par skiver groft fuldkornsbrød.

Se opskriften her:

Velbekommen!

Next Post
Feriehusudlejer øger garanti

Feriehusudlejer øger garanti

Aalborg Avis

Navigation

  • Kontakt os
  • Bliv meddeler
  • Køb annoncering på Aalborg Avis
  • Rettigheder og copyright

Følg os

No Result
View All Result
  • 112
  • Aalborg Avis
  • Bliv meddeler
  • Det sker
  • Erhverv
  • Indsend nyhed
  • Køb annoncering på Aalborg Avis
  • Kontakt os
  • Nyheder
  • Rettigheder og copyright
  • Sport

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne hjemmeside giver du samtykke til, at cookies bruges.