Sundhedsstyrelsen har udviklet et nyt e-læringskursus om demens og antipsykotisk medicin til medarbejdere i ældreplejen. Her får du også viden om, hvad man kan sætte i stedet for medicin.
Ved du, hvor mange mennesker med demens, der får antipsykotisk medicin, og kender du til virkningen og bivirkningerne ved denne type medicin?
Sundhedsstyrelsens nye e-læringskursus giver dig svar på disse spørgsmål. Du får også mere viden om, hvordan du kan arbejde med at øge borgerens trivsel, for eksempel gennem personcentreret omsorg og på den måde forebygge, at mennesker med demens får antipsykotisk medicin, hvor det kunne være undgået.
”Der er mange alvorlige bivirkninger forbundet med antipsykotisk medicin, når man har en demenssygdom, blandt andet øget dødelighed. Samtidig forringer medicinen personens mulighed for at kommunikere sine behov, og medarbejderne får derved sværere ved at hjælpe borgeren til at trives og have det godt. Vi håber, at e-læringskurset kan være med til at udbrede viden om virkning og bivirkninger ved antipsykotisk medicin til mennesker med demens,” siger sektionsleder Sara Louise Friis Rose.
I den nationale demenshandlingsplan 2025 blev der fastsat et mål om, at en forbedret pleje og behandlingsindsats skal halvere forbruget af antipsykotisk medicin til mennesker med demens inden år 2025.
Kilde: Sundhedsstyrelsen