Frikadellerne er jo en af danskernes ynglingsspise. Kyllingefrikadeller kan bruges som et alternativ til den klassiske frikadelle af fars. De er nemme at lave og bliver super lækre og møre.
Jeg har i denne opskrift brugt squash og soltørret tomater, så de får en smag af ferie og sommer, men du kan sagtens bruge andre slags. Det er også en nem måde at få flere grøntsager sneget ind i hverdagen.
Kyllingefrikadeller kan både serveres til aftensmaden eller bruges til madpakken dagen eften.
Opskrift på kyllingefrikadeller (4 personer)
Ingredienser:
- 400 g kylling, hakket
- 1 æg
- 1 løg
- 1 dl minimælk eller skummetmælk
- 2 spsk hvedemel
- 2 små fed hvidløg
- 1/2 squash, reven
- 20 g soltørret tomater, hakket
- Salt og peber
Vejledning:
- Hak løg og soltørret tomater, riv squashen og pres hvidløget.
- Bland alle ingredienserne sammen og rør farsen til en ensartet masse.
- Tilsæt salt og peber
- Lad farsen hvile i 20-30 minutter i køleskabet
- Opvarm en pande med fedtstof (smør) og steg frikadellerne til de er gennemstegte.
Der kommer cirka 16 frikadeller ud af portionen til 50 kcal pr. styk.
Du kan f.eks. servere dem sammen med en kold kartoffelsalat.