Rema 1000 og Schulstad har indgået et samarbejde, hvor de sammen vil vænne danskerne til at undgå madspild. De fortæller her om arbejdet og kommer med råd og tips til danskerne om hvordan de kan undgå madspild i hverdagen.
REMA 1000 og Schulstad vil inspirere til mindre madspild, og har derfor lanceret en stribe opskrifter og gode råd til at få brugt de brødrester, der ikke når at blive spist. Her er fem tips til at bruge brødresterne og undgå madspild.
REMA 1000 har indgået et nyt samarbejde med Schulstad, hvor minimering af madspild og nye opskrifter med brødrester danner grundlag for ny inspiration til hverdagens madretter. Brød er en naturlig ingrediens, der nemt kan tilsættes i mange retter, så det både mætter og indeholder næring.
Det skal ikke være besværligt i hverdagen at få brugt de sidste rester i brødposen. Tværtimod skal det være let at rive, opbløde eller riste brødresterne, så de kan spises på nye måder, og det er det, som opskrifterne skal inspirere til.
Der er nemlig mange måder, hvor man kan få brødet til at række lidt længere, som også samtidig kan spare lidt på kødet og budgettet. Brød kan nemt bruges til andet end madpakken – det handler bare om at eksperimentere med de rester, der er tilbage. Her er fem tips til at undgå, at brødet ender i skraldespanden:
- Tip 1: Brug brødrester i fars til frikadeller eller hakkebøffer. Det er både med til at minimere spild, og spare lidt på kødet, da brød giver fylde. Brug tørre stykker af brød blødt op i mælk eller anden væske for at skabe fugtighed og fylde til farsretter.
- Tip 2: Lav to små ”brødspande” i fryserne, en til hvedebrød og en til rugbrød. Når brødet er tørt eller ved at være for gammelt, smides det i fryseren. På den måde har du altid ”friske” brødrester til at supplere din retter. Brødet tør op på ca. 1 time i stuetemperatur., og det kan i mange tilfælde også bruges frossent.
- Tip 3: Revet brød bruges kan bruges som drys, panering og lignende.
- Tip 4: Rester af hvidt brød, for eksempel toastbrød, kan bruges som ingrediens i kagedej for at få noget fylde i dejen.
- Tip 5: Jævn saucer og supper med tørt brød. Rist gerne brødet inden for en mere nøddeagtig smag. Lav eventuelt det smuldrede brød som en melbolle med smør i eller blend tørt hvedebrød i.
Du finder opskrifterne på retter med brødrester på Meget Mindre Madspild-hjemmesiden her: https://megetmindremadspild.
Læs mere om samarbejdet på www.schulstad.dk