Frivillig Økonomisk Rådgivning skal hjælpe sårbare borgere tilbage til en overskuelig hverdag
Står du midt i en skilsmisse? Har du opbygget en gæld, du ikke kan overskue? Eller har du bare svært ved at klare dig igennem tilværelsen og dermed din økonomi? Så er der hjælp på vej. Boligorganisationen Vivabolig og Landsforeningen for Børn og Forældre har netop fået tilsagn om midler til projektet ’Frivillig Økonomisk Rådgivning’ (FØR), der skal støtte mennesker, som gennemgår svære livssituationer, der har haft konsekvenser for økonomien og livstrivslen.
Hjælp til at komme tilbage på sporet
Den 29. juni 2020 bevilgede Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning et tilskud til projektet, der skal styrke frivillig økonomi- og gældsrådgivning til mennesker i svære livssituationer i Aalborg og omegn. Projektet er et samarbejde mellem Vivabolig, Landsforeningen for Børn og Forældre (LFBF) samt Aalborg Kommune, Mandecentret, SIND-skolerne og Kildehuset.
Rådgivningen udføres af kvalificerede frivillige, der, i første omgang, består af fagfolk med socialfaglig og socialjuridisk baggrund fra LFBF, så du er sikret den rette hjælp og vejledning til din økonomi og situation. Med Vivaboligs mange boligafdelinger i Aalborg og omegn samt de øvrige parters lokationer, kan rådgivningen tilbydes flere steder i Kommunen. Som noget helt særligt tilbydes der også udkørende rådgivning, hvor hjælpen foregår hjemme hos borgerne selv, hvor de føler sig mest trygge.
– Når et menneske står overfor en livskrise, kan det gøre hverdagen svær at overskue og dermed også sin økonomi. Det kan blive en ond spiral, da problemer i økonomien kan forstærke den krise, man allerede står i. Derfor er vi meget glade for vores nye samarbejde med blandt andre Vivabolig, hvor vi kan tilbyde en mere tværprofessionel rådgivning i et meget større omfang end hidtil, fortæller Morten Secher, der er stifter og daglig leder af LFBF.
Fra lejer til partner – Når forskelligheder mødes
Vivabolig er ved at ombygge det gamle Park Hotel i Aalborg til attraktive studieboliger og kollegieværelser. Hertil søgte Vivaboligs Projektchef Kenneth Lundholm-Stenkjær en lejer til erhvervslokalerne i stueetagen. På samme tid søgte Morten fra LFBF nye lokaler i Aalborg, hvor de kunne tilbyde deres frivillige ydelser til borgere, der har brug for ekstra hjælp og vejledning. Morten skrev derfor et opslag på LinkedIn, som Kenneth læste og kommenterede på, hvorefter de aftalte at mødes på Park Hotel for at se lokalerne. Der gik ikke længe, før de begge kunne se, at der lå et meget større potentiale i et større samarbejde end blot udlejning af lokaler.
– Efter en god snak med Morten kunne vi begge fornemme, at der var kemi, og at et muligt samarbejde ville passe perfekt ind i Vivaboligs profil og vores målsætninger om at tage et socialt ansvar som almen boligorganisation, forklarer Kenneth Lundholm-Stenkjær.
Vivaboligs Direktør Lotte Bang kunne straks se idéen med samarbejdet, og hvordan det også vil gavne Vivaboligs egne beboere. Derfor blev idéen hurtigt til handling.
– Projektet understøtter noget af det, vi vægter meget højt i Vivabolig, nemlig at kunne hjælpe dem, der har det svært i tilværelsen. Samtidig er det med til at udvikle vores arbejde med de 17 verdensmål, der særligt handler om sundhed og trivsel samt bæredygtige byer og lokalsamfund. Det er et spændende projekt og vi glæder os til at komme i gang, siger Lotte Bang.
Hjælpen er på vej
Efter sommerferien starter planlægningen for alvor, så projektet ’Frivillig Økonomisk Rådgivning’ kan rulle ud og hjælpe borgere med at komme på rette spor og få mere overskud til hverdagen.
Tak til Aalborg Kommune og Business Aalborg for deres åbenhed overfor projektet og for en hurtig proces for at stable et samarbejde på benene.