Skolernes sommerferie går på held og på mandag er vi 1-2-3 i gang med at smøre madpakker igen.
”En god madpakke er en børnene har lyst til at spise, og en som holder dem mætte og veltilpasse dagen igennem” siger Rikke Iben Neess fra Fuldkornspartnerskabet, som arbejder for at øge folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Fuldkornspartnerskabet har samlet deres bedste tips og idéer til at komme godt fra start med madpakkerne på mandag.
Idéer til madpakken
….masser af fuldkorn
- En klapsammen med fuldkornsrugbrød
- Et fuldkornspitabrød med fyld
- En dejlig salat med kogte hvede-, rug- eller speltkerner
- Klapsammen knækbrød
- En lille lækker fuldkornspastasalat
- En fuldkornswrap
- En sandwich lavet af fuldkornstoastbrød
- En fuldkornsbolle/burger
- En lille madpandekage tilsat fuldkornsmel
….flere grøntsager
- Husk altid grøntsager i madpakken for eksempel agurk, rød peber, gulerødder, radisser, majs, tomater og grønne salatblade under pålægget.
…husk frugten
- For eksempel friske bær, blommer, et æble, melon, en pære eller en banan. Lidt mandler og nødder til et lille mellemmåltid (hvis barnet er stort).
…vand skal der til
- En flaske frisk vand fra hanen, som kan genfyldes på skolen.
…hvad med pålæg og fyld?
- Prøv med hummus, æg, fiskepålæg, kylling og mager ost.
Fuldkornspartnerskabet er et offentligt privat partnerskab, der arbejder for at øge folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Fuldkorn betyder at hele kornet er med også kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder.
Kilde: Fuldkornspartnerskabet