• Indsend nyhed
torsdag 23. marts 2023
Aalborg Avis
 
 
 
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
No Result
View All Result
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
No Result
View All Result
Aalborg Avis
No Result
View All Result
RedaktionafRedaktion
1. november 2022
in Det sker, Nyheder
0
DELINGER
Share on FacebookShare on Twitter
Kom helt tæt på gastronomien i vild kokkekonkurrence

Foto: JonasOutside

Kom helt tæt på gastronomien i vild kokkekonkurrence

 

Seks af Danmarks førende kokke mødes d. 6 november for at dyste i ‘Årets Vildtret 2022’. Her bliver gastronomi, natur og jagt forenet i en klassisk kokkekonkurrence, der sætter fokus på alle de gastronomiske muligheder, som vildtkød tilbyder. Konkurrencen afholdes på Det Grønne Museum på Djursland.

Der bliver røg i køkkenet, når seks topkokke fra hele landet mødes for at trylle med vildt og efterårets bedste råvarer. De samles for at kreere hver deres bud på Årets Vildtret 2022. Bag arrangementet, der har eksisteret siden 2011, står foreningen Vildt Gastronomi.

Tre timers intensiv kokkedyst over åben ild
Det er kun fantasien, der sætter grænser, når der skal flås, plukkes, parteres og tilberedes over åben ild i de tre timer, som kokkene har til at imponere dommerne med det vildt, som lokale jægere har nedlagt.

Fra Læsø deltager køkkenchef og stifter af Restaurant Vestervenner, Thomas Wetle Andersen, fra Aalborg er det køkkenchef på Restaurant Baumann, Christian Nurup, og fra København er det køkkenchef på Restaurant Studio, Christoffer Sørensen, køkkenchef på Restaurant MARK, Bendix Laursen, tidligere køkkenchef på Fasangården, Anika Madsen samt kok på The Lab Kitchen, Mads Herly Staber.

Komplekse og anderledes smagsegenskaber Jakob Mielcke, der er køkkenchef på Restaurant Mielcke & Hurtigkarl og dommer i TV-programmet “Masterchef”, er blandt de fire dommerne, der skal vurdere årets vildtretter, og han har høje forventninger til deltagerne:

“Dét, der gør vildt helt særligt for mig, som kok og jæger, er, at jeg kan følge det fra natur til middagsbord. Vildt er en helt fantastisk råvare med enormt mange smagsegenskaber, som er megetanderledes og mere kompleks end det, man finder i køledisken. Jeg håber på, at kokkene tør udfordre sig selv og overraske os med eksperimenterende nye smagsnuancer,” siger Jakob Mielcke, der får selskab af to professionelle madanmeldere og en prisvindende kok i dommerpanelet.

Vildt skal tilbage i danskernes køkken
Udover selve konkurrencen byder dagen på forskellige aktiviteter, der skal inspirere flere danskere til at bruge vildt hjemme i deres eget køkken. Blandt andet får de første 300 gæster mulighed for at kaste sig ud i tilberedning af vildt i den særlige ‘Fasan lejr’.

“Når man spiser vildt, er det som at tage en bid af naturen, og vi håber, at arrangementet her vil inspirere langt flere restauranter og danskere til selv at få vildt ind i køkkenet og se vildt som en attraktiv råvare – også selvom man ikke nødvendigvis selv har siddet i skoven med et gevær i hånden,” siger formand Michael Ramlau fra Vildt Gastronomi.

Alle interesserede er velkomne på dagen. Du kan læse meget mere om arrangementet her.

Årets Vildtret blev i 2021 vundet af kok Elisabeth Madsen fra Svinkløv Badehotel, og er tidligere vundet af Søllerød Kro, Falsled Kro og Musikkens Spisehus i Aalborg.

Kilde: Vildt Gastronomi

 
 
 
 
Next Post
Stor interesse for nyt kontorbyggeri på Aalborg havn

Stor interesse for nyt kontorbyggeri på Aalborg havn

Aalborg Avis

Navigation

  • Kontakt os
  • Bliv meddeler
  • Køb annoncering på Aalborg Avis
  • Rettigheder og copyright

Følg os

No Result
View All Result
  • 112
  • Aalborg Avis
  • Bliv meddeler
  • Det sker
  • Erhverv
  • Indsend nyhed
  • Køb annoncering på Aalborg Avis
  • Kontakt os
  • Nyheder
  • Rettigheder og copyright
  • Sport

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne hjemmeside giver du samtykke til, at cookies bruges.