Har du sikret din fremtid?
I dag fylder Det Gode Testamente, som er en sammenslutning af 41 danske velgørende organisationer, fem år. Det Gode Testamente har igennem de sidste fem år arbejdet på at få danskerne til at tage stilling til eftertiden, så de på den måde kan sikre sig selv og sætte et aftryk på fremtiden – og ikke mindst sørge for, at de efterladte ikke skal blive sat i en svær situation. I forbindelse med, at organisationen nu kan markere en milepæl i deres arbejde, deler de tre gode råd til at komme i gang med at sikre fremtiden.
Er du også en af dem, der synes det er svært at tale om døden – og derfor også har svært ved at tale om, hvad det er, man skal efterlade sig, når man ikke længere er her. Det kender Ann Marie Panduro, Charlotte Hjeds og Lise van Brugge alt til og møder det dagligt i deres arbejde som jurister, og det var netop grunden til, at de for fem år siden startede Det Gode Testamente. Den 30. maj er det fem år siden, at de sammen startede arbejdet med at bryde det tabu, der er forbundet med arv og testamente. Det Gode Testamente er en sammenslutning af 41 danske velgørende organisationer, der arbejder sammen for at sætte fokus på mulighederne for at tilgodese en eller flere velgørende organisationer i sit testamente. Det kan være svært for mange at tage hul på emnet, men ikke desto mindre kan det have stor betydning for de efterladte, hvis man har forholdt sig til dette. ”Arv og testamente er forsat et tabubelagt emne og for mange et rigtig svært område at tage stilling til. Jeg synes dog, at man skylder sig selv og sine nærmeste pårørende at sætte sig godt ind i sine muligheder, så man kan sikre sig, at ens arv havner præcis der, hvor man synes, at den gavner bedst”, fortæller Ann Marie Panduro, der er Styregruppeformand i Det Gode Testamente.
Hvis du også er en af de mange danskere, der synes det kan være svært at komme i gang, men som ønsker at sikre eftertiden, så deler Det Gode Testamente her tre gode råd til at komme i gang med at oprette et testamente.
Tre gode råd om at oprette et testamente
1) Se det at oprette et testamente som en mulighed for at vise omsorg for dine pårørende
Testamentering handler ikke kun om økonomi, men er i høj grad en mulighed for at sætte dit aftryk på den verden, du efterlader – for eksempel ved at støtte et formål, som er vigtigt for dig. Det at oprette et testamente skal være forbundet med omsorg og omtanke for de nærmeste, så det fjerner tvivl, mulige uenigheder og unødige belastninger hos dem, man holder af.
2) Du kan få gratis og uforpligtende advokatrådgivning
Mange danskere forbinder testamenteskrivning og advokatrådgivning med store omkostninger. Men hos Det Gode Testamente kan du søge gratis råd og vejledning fra én af de mange advokater med speciale i arveret, som samarbejder med Det Gode Testamente. På den måde kan du nemt og omkostningsfrit blive klogere på dine muligheder og begynde at tage stilling til dit testamente.
3) Få økonomisk hjælp til at oprette dit testamente, hvis det indeholder velgørende organisationer
Vi danskere er i særklasse generøse og bidrager gerne til indsatser, der glæder andre end os selv, men der er få, der kender til muligheden for at testamentere til et godt formål. Hvis du ønsker at donere en del af din arv til en eller flere af organisationerne i Det Gode Testamente, kan du få organisationerne til helt eller delvist at dække de omkostninger, der er forbundet med udfærdigelsen af dit testamente.
Det Gode Testamente fejrer den 30. maj 5-års jubilæum.
Læs mere om deres arbejde og bliv klædt godt på i forhold til testamente her: www.detgodetestamente.dk.