• Indsend nyhed
onsdag 14. maj 2025
Aalborg Avis
 
 
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
No Result
View All Result
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
No Result
View All Result
Aalborg Avis
No Result
View All Result
Redaktionaf Redaktion
18. september 2020
in Nyheder
0
DELINGER
Share on FacebookShare on Twitter
Har du prøvet at bade i rødvin?

Har du prøvet at bade i rødvin?

 

En af de alternative måde at bruge vinen på er at blande vinresterne op med badevandet. Husk dog at få skyllet ordentligt af, så lugten ikke hænger ved. Foto: PR.


Stop spild af vin: Sådan skal du bruge sjatterne

De fleste har prøvet at åbne en flaske vin, drikke tre glas, og hælde resten i vasken. Men det skal være slut nu. Vinekspert giver fire anderledes råd til, hvad man skal gøre med vinresterne.

Danskerne er glade for vin. Så glade at knap hver femte dansker over 18 år drikker vin i løbet af dagen. Alligevel kan det være svært at få drukket hele flasken på et par dage, før vinen bliver dårlig og må ende i bunden af vasken.

– Vin er godt på mange måder. Det smager fantastisk, og i de rette mængder kan det også være godt for helbredet, men det kan bruges til meget mere end at drikke eller lave mad med. Derfor er det en skam at så mange vinrester ender i vasken i stedet for, at man får det brugt til noget fornuftigt, forklarer René Dreijer, vinekspert hos Klubvin.dk.

Fire ting du kan bruge vinresterne til

Det mest kendte trick til at få brugt det sidste af vinen, eller undskyldningen for at åbne en ny flaske, er ifølge René Dreijer, at man kan hælde en sjat rødvin i saucen eller kødretten eller koge en risotto med et stort glas hvidvin. Men skal man ikke lige i køkkenet, så er der mange andre kreative måder at bruge resterne på.

– De fleste bruger nok resterne fra flasken som en del af madlavningen dagen efter, og det er også en fin måde at bruge vinsjatterne på. Men hvis man ikke lige står og skal i køkkenet, så behøver vinen stadig ikke at gå til spilde, fortæller René Dreijer.

Vinekspert hos Klubvin.dk, René Dreijer, giver her sine bud på hvad man skal gøre med resterne:

Frys vinen ned. Har du en smule vin til overs, så hæld det i en isterningbakke, og lav isterninger af vinen. De er nemme at tage frem på et senere tidspunkt, hvis der skal bruges vin i en sauce eller en marinade, men de kan også bruges til at holde drinks kolde, uden at udvande smagen. Det passer perfekt til en sommerlig sangria.

Tag bad i rødvin. Rødvin er et glimrende middel til at rense og blødgøre huden. Stoffet resveratrol, og vinsyren i rødvinen, hjælper med at blødgøre og gendanne huden. Bland lidt rødvin med vand i en skål, og bruge det til at rense ansigtet, eller hæld et par glas i et karbad eller et fodbad.

Gør rent med hvidvin. Hvidvin kan bruges som et effektivt rengøringsmiddel hvor alkoholen, kombineret med syren i vinen, fjerner fedtpletter og slår bakterier ihjel, uden brug af stærke kemikalier man normalt finder i rengøringsmidler. Man skal dog passe på med granit, da syren i vinen kan beskadige stenen.

Brug rødvin til at fange bananfluer. Sidst, men ikke mindst, kan rødvinen også bruges som insektmiddel mod bananfluer, som hærger luftrummet omkring frugtskålen. Men stil et glas rødvin ved siden af frugtskålen, dæk glasset til med husholdningsfilm, og prik små huller i filmen. Vinen tiltrækker bananfluerne, der vil kravle ned i glasset, men ikke kan komme ud igen, og frugterne er nu fri for bananfluer.

Hvidvin kan hældes på en tør rødvinsplet drysses godt til med bagepulver og efter en times tid kan det hele støvsuges op. Foto: PR

Kilde: Klubvin.dk – VIA ritzau

 
 
Next Post
Rinne i bruttotrup – Prica på U/19-landshold

Rinne i bruttotrup - Prica på U/19-landshold

Aalborg Avis

Navigation

  • Kontakt os
  • Bliv meddeler
  • Køb annoncering på Aalborg Avis
  • Rettigheder og copyright

Følg os

No Result
View All Result
  • 112
  • Aalborg Avis
  • Bliv meddeler
  • Det sker
  • Erhverv
  • Indsend nyhed
  • Køb annoncering på Aalborg Avis
  • Kontakt os
  • Nyheder
  • Rettigheder og copyright
  • Sport

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne hjemmeside giver du samtykke til, at cookies bruges.