Aalborg Kommune søger flere familier, der vil gøre en forskel for et barn.
Aalborg Kommune mangler familier, der kan give udsatte børn en tryg ramme og et liv på linje med andre børn. Baggrunden er, at kommunen i stigende omfang bruger plejefamilier, og samtidig står i den situation, at en stor gruppe af eksisterende plejeforældre har nået den alder, hvor de går på pension.
Tirsdag den 10. september kl. 19-20 holder Familieplejen derfor informationsaften for interesserede. Mødet holdes i Kantinen Vejgaard Bymidte 9000 Aalborg. Her vil Familieplejen og Socialtilsyn Nord fortælle om arbejdet som plejefamilie, og hvad det kræver for at blive godkendt.
“Har man overskuddet til at gøre en forskel i et barns liv, så skal man endelig kontakte os. Så hjælper vi med at afklare, hvad mulighederne for at blive godkendt er”, forklarer Christina Tange Holmberg, leder af Visitationen og Familieplejen i Aalborg Kommune.
“Mange tror f.eks. at man ikke kan blive plejeforældre, hvis man er enlig eller ikke selv har børn. Det er ikke afgørende. Det vigtigste er, at man er klar til at invitere et barn indenfor og ikke mindst har det menneskelige overskud, der skal til for at blive godkendt som plejefamilie”, uddyber Christina Tange Holmberg.
Det er afgørende, at både barnet, den biologiske familie og plejefamilien matcher. Derfor søger Aalborg Kommune forskellige typer af familier fordelt i hele kommunen.
Som plejefamilie får man pædagogisk støtte i form af bl.a. et grundkursus, efteruddannelse og supervision. Der er mulighed for at deltage i cafeaftener og netværksgrupper med andre plejeforældre. Den ene forælder i plejefamilien bliver ansat på kontrakt og modtager løn – også kaldet vederlag. Udover vederlaget får familien dækket udgifterne, der er forbundet med barnets ophold.
Rasmus Leicht Madsen og hans kollegaer står klar til at fortælle om mulighederne som plejefamilie.
Baggrund:
Kommunen kører i øjeblikket en stor kampagne for at få flere plejefamilier. Her sættes fokus på værdien af at være plejefamilie, og en række plejefamilier fortæller deres personlige historie.
Kampagnen kan ses her:
· www.aalborg.dk/plejefamilie
Kilde: Aalborg Kommune