Gastronomi og Bæredygtighed i restaurationsbranchen
Sådan lyder overskriften på en nyt tiltag, hvor elever besøger en række af Aalborgs bedste restauranter. Eleverne skal lære om verdensmålene, og om hvordan det er at arbejde i et køkken på en restaurant, samtidig med at de hjælper restauranterne med at tænke mere bæredygtigt.
25% af undervisningen i folkeskolen skal foregå uden for klasseværelset, og derfor er det et helt ideelt samarbejde som Skoleforvaltningen, Miljø- og Energiforvaltningen, DRC (Danmarks Restauranter og Cafeer), Netværk for grønt detail og en række af Aalborgs finere restauranter går sammen om. Et projekt, hvor skoleelever skal komme på ideer, der kan hjælpe restauranterne med at tænke mere bæredygtigt.
Fordelt på otte dage får eleverne indblik i restaurationsbranchen ved at afprøve teknikker indenfor kokkefaget, samtidig med at de arbejder med en innovationsopgave, der kan gøre restaurationsbranchen grønnere med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål.
Datoer:
Onsdag d. 11/9/19 fra 09:00-12:00 hos San Giovanni (Byplanvejens Skole, valghold)
Mandag d. 16/9/19 fra 08:00-11:00 hos Restaurant Pingvin og La Locanda (Vester Mariendal Skole, 8. klasse
Torsdag d. 19/9/19 fra 09:00-12:00 hos SushiMania XO (Vester Mariendal Skole, 8. klasse)
Mandag d. 23/9/19 fra 09:00-12:00 hos Mortens Kro og Alimentum (Ung AUC 9. klasse)
Torsdag d. 26/9/19 fra 09:00-12:00 hos Restaurant Fusion (VUK specialskole, 10 klasse)
Mandag d. 30/9/19 fra 09:00-12:00 hos Restaurant pingvin og La Locanda (Vester Mariendal Skole, 7. klasse)
Onsdag d. 02/10/19 fra 09:00-12:00 hos San Giovanni (Vester Mariendal Skole, 7. klasse)
Mandag d. 07/10/19 fra 09:00-12:00 hos Mortens Kro og Alimentum (Klarup Skole, valghold)
Tiltaget er en del af Aaben Aalborgs tilbud til udskolingselever i folkeskolen.
Kilde: Aalborg Kommune