I dag er det international pandekagedag. I Danmark vil der blive bagt massevis af den helt klassiske dessertpandekage, som er den suverænt mest søgte opskrift på Arlas opskriftssite.
Amerikanske pandekager, spinatpandekager, crepes suzettes, linsepandekager eller den traditionelle pandekage med sukker og syltetøj …
I dag, den første tirsdag efter fastelavn, er det pandekagens dag, og pandekageelskere har en ekstra god undskyldning for at producere en god stak af den populære spise, som findes i et utal af varianter. Søger man på ’pandekager’ på ARLA KAROLINES KØKKENS OPSKRIFTSSITE, kommer der hele 25 forslag op. Men én af varianterne er den suverænt mest populære, fortæller leder af Arlas Inspirationskøkken Britta Surland:
”Opskriften på den helt traditionelle pandekage, som man typisk spiser med sukker og syltetøj, er faktisk den allermest søgte opskrift på vores hjemmeside. Den hitter med over en million visninger om året, og sådan har det været gennem flere år.”
Britta Surland gætter på, at de mange visninger skyldes, at det kan være svært at huske helt nøjagtigt, hvor meget mælk og hvor mange æg der skal i dejen.
Populær vinterspise
Faktisk er der også højsæson for pandekager.
”Antallet af søgninger viser, at pandekagebagning især foregår i årets tre første måneder, i ferier og weekender, og så er pandekagens dag selvfølgelig den helt store dag,” fortæller Britta Surland.
Hun tilføjer, at de nye og mere sunde versioner af den runde, flade spise er blevet en stor ting på Instagram. I øjeblikket hitter linsepandekager således med 230.000 visninger på Arlas Instagram @arladk, men også spinatpandekager og krønkålswraps er populære.
Der er mere pandekageinspiration at hente i DENNE LILLE FILM, hvor dessertkok og kogebogsforfatter Christel Pixi og dessertelskeren Marie Holm laver en ordentlig stak amerikanske pandekager med riiigelige mængder smør, græsk yoghurt og andre gode sager, som serveres med saltkaramel. Mejeriforeningen står bag filmen, der indgår i en serie med titlen ’Mælkens desserthelte’, der alle kan findes på MÆLKEN.DK.
Artikel af Ulla Kjer, Mejeriforeningen