Foto: Rasmus Hjortshoj – Kunsten
Efterårsferie
Ingen efterårsferie uden en tur på Kunsten. Traditionen tro har vi sammensat et fuldt program med masser af kreativitet, leg og fællesoplevelser for hele familien. Både i udstillingerne og i Skulpturparken er der masser af spændende tilbud til børn og familier på museet.
Kunsten Kreativitarium byder på skattejagt, pop-up workshop og masser andre aktiviteter, som I kan lave på egen hånd. Café Aalto disker op med lækkerier for både store og små. I de spændende udstillingerne er der også masser af aktiviteter for både børn og voksne. Vi holder åbent hver dag i ferien, og hver dag byder kunstnere velkommen i museets kreative pop-up workshop.
De fleste tilbud i Kunsten Kreativitarium er gratis, når entréen til museet er betalt. Og det fede er, at børn under 18 år ikke skal betale entré. Bemærk, at enkelte aktiviteter i efterårsferien kræver betaling.
Aktiviteter for familien i ferien
Det sker hver dag ( – søndag i uge 42):
- Pop-up workshop med kunstner kl. 11-15 –Kridt banen op – vær med til at lave fællesmaleri i kunstens park!
Vil du være med til at kridte banen op og forvandle parken til et gigantisk fællesmaleri? Med græsplænen som lærred og kridtmaskiner som pensel giver vi kunstværkerne ekstra liv uden for museet. Workshoppen består af to dele: Først skal du lave en skitse med inspiration fra vores kunstværker – og herefter får så mange som muligt lov til at tegne på plænen med en kridtmaskine. Vi skal gå på opdagelse, lege med former og gøre parken ekstra krea!
Bare drop ind – fra 4 minutter til 4 timer. Kunstnere og kunstformidlere står klar til at hjælpe jer i gang.
- Pop-up-introduktioner i børnehøjde hver dag (uge 42) kl. 11.30, 12.30 og 14.30 – Ta’ på opdagelse blandt museets kunstværker sammen med én af museets kunstformidlere. Der er tid til forundring og plads til spørgsmål. Sammen går vi på jagt efter særlige kunstværker på museet og snakker om, hvad vi oplever.
- Kreativitarium Zonen i Let’s Talk-udstillingen – Tegn med elastikker på den store CoBrA-elastik-væg, byg din egen genbrugsskulptur, eller lav figurer af tusindvis af tændstikker i vores store Kreativitarium-zone midt i udstillingen Let’s Talk.
- Jeres livsværk – Her på Kunsten er vi altid interesserede i, hvad børn og unge tænker. Med inspiration fra kunstværket Event Horizon, hvor kunstneren Roman Ondak har noteret hundrede verdensbegivenheder ned på hundrede træskiver, inviterer vi dig til at skabe dit eget træskive-kunstværk.
Hvis du vil være med, kan du skrive eller tegne en vigtig begivenhed fra dit eget liv på en træskive og hænge det op på væggen sammen med de andres træskiver. På den måde laver vi et stort, fælles livsværk!
- Kunst-kuffert (klar mandag i uge 42) – Med Kunst-kufferten i hånden kan hele familien opleve kunsten på en sjov og anderledes måde. I hver kuffert finder I fire forskellige aktiviteter, som tager udgangspunkt i fire forskellige kunstværker.
- Arkitekturguide – Alvar Aaltos smukke museum indeholder mange flotte og fine detaljer. Gå på opdagelse med vores folder om arkitekturen.
- Emojijagt – Vi har omsat kunstværker til en rebus af emojis. Kan du finde værkerne ude i udstilingerne?
- Kunst-jagt – Bliv kunst-detektiv på billedjagt
- Film for de mindste – slå jer ned i vores auditorie og se en hyggelig børnefilm sammen.
Aktiviteter på udvalgte dage:
- Mandag d. 12. oktober kl. 10.30-12.30: Skattejagt rundt på museet
- Tirsdag d. 13. oktober kl. 10.30-12.30: Med far i naturen
- Onsdag d. 14. oktober kl. 10.30-12.30: Med far i naturen
- Torsdag d. 15. oktober kl. 10.30-12.30: Med far i naturen
- Fredag d. 16. oktober kl. 10.30-12.30: Skattejagt rundt på museet
Lad familiefolderen guide jer gennem udstillingen ‘Landskab’
Hvad er et landskab? Og hvorfor er vi mennesker så vilde med at lave landskabskunst? I udstillingen vil I opleve landskaber udfolde sig på vidt forskellige måder. Fra det vilde og stormende til det stille og mystiske eller det store smukke landskab. Snup en familiefolder med jer, som kan guide jer i udstillingen.
Gå på detaljejagt i udstillingen ‘Louise Nevelson – Skyggernes skulptør’
Louise Nevelson samlede på træstykker og møbler fra gaden og forvandlede dem til skulpturer. I udstillingen inviteres I ind i skulpturernes sanselige, omsluttede og mystiske univers. Snup en detaljejagt og prøv vores familieskilt, hvor kan føle på Nevelsons favoritmaterialer.
Corona og din sikkerhed
Vi har samlet at det, du skal vide, når du besøger os.
Vi har på denne side samlet al den information, der skal gøre dit besøg til en tryg og sikker oplevelse for både museets gæster og personale.
Retningslinjer
Når du besøger Kunsten, er din sikkerhed helt afgørende for os, men vi har brug for din hjælp, så vi kan hjælpe hinanden. Museet følger naturligvis myndighedernes anbefalinger, og har samtidig indført en række tiltag, der skal være med til at gøre et besøg på museet til en sikker og forsvarlig oplevelse for alle.
Ankomst til museet
Billetter og klubkort scannes i receptionen ved ankomst til museet. Du kan på egen hånd scanne dit klubkort eller entrébillet købt på shop.kunsten.dk ved den opstillede selvbetjeningsscanner.
Skal du have fornyet dit klubmedlemskab eller købe billet – og har du ikke mulighed for at gøre dette online – kan du få personlig betjening i museets reception. Der er opsat afskærmning i betjeningsområdet.
Indtil videre er Alrum, Kunst-Lab og Kreativitarium Zonen aflukket for besøgende.
Afstand til hinanden
Kunstens lokaler er store, og museets personale vil konstant sørge for, at der ikke samlet for mange i ét lokale.
I receptionen registreres alle besøgende, hvilket er med til at sikre, at der aldrig er for mange mennesker på én gang. Der vil være opsat afspærring og afstandsmarkering i områder, hvor der kan opstå kø.
I nogle udstillingssale og lokaler er der oplysninger om, hvor mange personer der må være. Hjælp os med at holde øje med antallet af personer, og gå ikke ind, før der er plads til dig.
Hygiejne
Rundt omkring på Kunsten vil der være opsat dispensere med håndsprit til fri afbenyttelse, og der er samtidig mulighed for håndvask på museets toiletter.
Rengøring
Kunstens medarbejdere er ekstra opmærksomme på rengøring. Kontaktflader, som udsættes for særlig hyppig berøring, rengøres flere gange i løbet af dagen.
Kontakt med andre
Kunstens medarbejdere bestræber sig på at minimere tæt kontakt mellem alle på museet. Har du spørgsmål, eller ønsker du vejledning under dit besøg, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte museets medarbejdere, men husk at holde afstand.
Generelle retningslinjer
Som gæst på Kunsten beder vi dig følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger:
- Bliv hjemme, hvis du har symptomer på COVID-19. Det gælder også milde symptomer
- Vask dine hænder ofte – eller brug håndsprit
- Host i et papirlommetørklæde eller i ærmet. Vask eller afsprit hænder bagefter
- Hold mindst 1 meters afstand til andre gæster og til museets medarbejdere
- Hold mindst 2 meters afstand i situationer, hvor der kan være øget risiko for dråbesmitte, eller hvis du er i nærheden af personer, der skal tages særligt hensyn til (fx ældre)
- Undgå håndtryk og kram
- Bed andre tage hensyn
Læs mere om coronavirus på coronasmitte.dk.
Kilde: KUNSTEN