Det er sæson for at trække udenfor og plukke efterårets vilde råvarer. En sanketur er en oplagt og hyggelig efterårsaktivitet, hvor du kan gå på jagt efter vilde urter, bær, frugt og svampe. Appen Vild Mad guider dig til naturen, og gør det lettere at få succes med at finde, tilberede og spise den vilde mad, der gror, i skoven, på stranden eller i byens parker. Lige nu kan du fx finde tragtkantareller, havtorn og peberrod, og i appen ligger opskrifter og køkkentips udviklet af nogle af verdens bedste kokke klar til brug hjemme i køkkenet.
Efterårsferien er lige rundt om hjørnet, og det er de vilde råvarer også. Tag selv på tur eller tag familien eller venner under armen og kom ud i naturen. Den gratis app Vild Mad er et værktøj og en guide, der gør det nemt at gå på opdagelse i den spiselige natur. Du kan bruge appen i hele Danmark, og med den i hånden kan du finde råvarer i sæson, det nærmeste sted at sanke og hjælp til at identificere det du finder.
Appen Vild Mad har 150.000 brugere og idémanden bag er kok og ejer af restaurant Noma René Redzepi. Vild Mad realiseres af den almennyttige forening MAD og er støttet af Nordea-fonden.
“Med appen Vild Mad kan alle sanke. Det er en helt særlig naturoplevelse at gå på opdagelse og finde vilde råvarer, som man kan tage med hjem i køkkenet, lave mad med og spise. Appen og alt den viden den indeholder, er udviklet i samarbejde med eksperter, som folk der professionelt lever af at sanke til restauranter og nogle af verdens bedste kokke. Jeg har sanket i 12 år og med Vild Mad har vi bygget det værktøj og det indhold, som vi selv manglede, da vi startede med at sanke,” siger Mikkel-Lau Mikkelsen, sanker og direktør for Vild Mad.
Guide til gode steder at sanke og lækre vilde opskrifter
Appen guider hele vejen rundt til nærmeste vilde råvarer, til hvordan råvarerne ser ud, til hvordan de sankes i respekt for naturen, og til hvordan de bruges hjemme i køkkenet.
Det er nemt at bruge appen som guide til de mere end 110 grundige råvarebeskrivelser, og den mest omfattende samling af opskrifter med vilde råvarer. Der er mere end 130 opskrifter udviklet af nogle af verdens bedste kokke, der også er vilde med at sanke. Prøv fx Posset, en cremet dessertopskrift med havtorn udviklet af kokken Kamilla Seidler fra Restaurant Lola eller Smørstegte vilde svampe udviklet af kokken Thorsten Schmidt fra restaurant Barr.
Kilde: Vild Mad