Vil I med i køkkenet? Åbent hus hos Madservice Aalborg
Det føles lidt ligesom juleaften, og der kommer helt sikkert til at dufte lige så godt som til jul. Fredag den 1. november kan vi nemlig endelig invitere interesserede med i vores nye køkken i Madservice Aalborg.
Det er den 1. november kl. 11-15 på Fortunavej 2, 9210 Aalborg SØ.
Den officielle indvielse er den 25. oktober kl. 13-15, hvor rådmand Jørgen Hein holder tale. Men hvis I vil på rundvisning og se og smage (næsten) alle vores menuer og møde borgere, som får maden leveret fra Madservice, så skal I komme til åbent hus.
Madservice er specialister i specialkost. Smørrebrødet på billedet er gratinkost til mennesker med tygge- og synkebesvær. Det ligner og smager som smørrebrød, men smelter på tungen.
Madservice Aalborg er Aalborg Kommunes egen leverandør af mad til plejehjem, ældre i eget hjem og borgere med handicap. Som det er lige nu, leverer Madservice 2.500 måltider hver dag.
Det er måltider til 700 hjemmeboende ældre, 1.650 plejehjemsbeboere og 190 borgere med handicap.
Så det er ikke så underligt, at Madservice dagligt bruger 254 kg friske kartofler. At der går 225 liter økologisk sødmælk til en portion persillesovs og 809 æg til en gang citronfromage. Eller at Madservice på en helt almindelig måned bruger 3 tons hvedemel.
Det kræver gode faciliteter og god plads, for al mad er hjemmelavet fra bunden af årstidens kvalitetsråvarer. Lige nu er 56 % af råvarerne økologiske, så Madservice er meget tæt på sit mål om 60 % økologi.
Det nye køkken gør det muligt at samle produktionen af alle middagsmåltider på en matrikel. Det gør det også muligt at producere endnu mere bæredygtigt end i dag: Den nye grøntsagsafdeling giver plads til at lave endnu mere økologisk tilbehør og at aftage endnu flere lokalt producerede råvarer. Den nye madkværn kan kværne restprodukter fra grøntsagskøkkenet som for eksempel skræller fra rodfrugter og samle affaldet i en biotank, hvorfra det bliver hentet og bragt til forbrænding i et biogasanlæg.
Læg lige mærke til billedet. Det ligner lækkert smørrebrød, ikke?
Det er det også, men det er ikke almindeligt smørrebrød. Det er gratinsmørrebrød til mennesker med tygge- og synkebesvær (dysfagi). Det ikke alene ligner almindeligt smørrebrød – det smager også ligesådan, for det er fremstillet af nøjagtigt de samme råvarer som det almindelige smørrebrød, Madservice laver. Forskellen er bare, at gratinkosten smelter på tungen. Den gode smag og råvarerne er de samme.
Madservice leverer ikke kun almindelig og gratinkost. Faktisk producerer de dagligt 20 forskellige menuplaner for at kunne dække alle specialbehov som for eksempel energitæt, diabetes, vegetar, laktosefri og glutenfri kost for nu bare at nævne nogle få. Det er nemlig cirka 35 % af de daglige måltider, som leveres som specialkost.
Der er naturligvis masser af smagsprøver på dagen. Vi glæder os til at invitere jer med i køkkenet.
Det nye køkken
Det nye køkken er en tilbygning til det eksisterende køkken på Fortunavej i Gug. Før tilbygningen var køkkenet 754 m2. Det nye køkken er 1434 m2.
Kilde: Aalborg Kommune